Skip to main content

Facebook премахва ограниченията си за текстово съдържание в рекламни изображения във Facebook.

Това е значителна актуализация за рекламодателите във Facebook. Според докладите Facebook премахва ограниченията си за реклами, които включват повече от 20% текст в основното изображение.

Както сподели експертът от социалните медии Мат Навара, Facebook се свързва директно с рекламодатели, за да ги информира за актуализацията, като обяснява, че:

„…we will no longer penalize ads with higher amounts of image text in auctions and delivery.“

Дългосрочните текстови ограничения на Facebook в рекламни изображения причиниха големи главоболия на много рекламодатели, изисквайки значително, специфично преформатиране на рекламните изображения, за да се приведат в съответствие с рекламните правила на Facebook. Понякога процесът по прилагане на Facebook в това отношение също е бил погрешен, така че ще бъде улеснение за мнозина да видят, че тези граници са премахнати.

Защо Facebook изобщо имаше ограничение за текст?

През годините Facebook многократно отбелязва, че потребителите на Facebook и Instagram не харесват реклами с твърде много текст в основното изображение, така че е ограничено като че ли да подобри общото потребителско изживяване.

Facebook промени правилата за рекламния текст още през 2018 г., което позволи на търговците да включат повече текст в рекламите си, но в резултат на това обхватът им ще бъде ограничен в зависимост от това колко сте надвишили лимита.

Тази нова актуализация, очевидно, премахва всякакво ограничение на обхвата за това, което означава, че рекламите с повече от 20% текст в основното изображение ще се показват, както обикновено, и ще достигнат същото количество хора като всяка друга реклама във Facebook. Както можете да видите в официалното обяснение, Facebook все още поддържа, че рекламните изображения с по-малко от 20% текст се представят по-добре и препоръчва на рекламодателите „да поддържат текста ви кратък, ясен и кратък, за да предаде ефективно вашето съобщение“.

Но ако включите повече текст в рекламното си изображение, рекламата ви ще се покаже и теоретично би могла да достигне до толкова хора, колкото всяка друга кампания, в зависимост от вашия подход.