Skip to main content

Не сме от най-запалените фенове на Apple (не сме и негови критици), но този лаптоп си заслужава уважението! Защо MacBook? – конфигурацията от Core i5 процесор с бързата SSD памет и голямото количество RAM памет, както и не толкова високата резолюция на екрана му дават сериозна бързина.

Инсталирахме на отделен дял ОС Windows 10 Pro

и сравнихме времето за стартиране на двете системи: MACos HighSierra – 12.4 секунди, Windows 10 Pro – 9.8 секунди, при рестартиране – MACos HighSierra – 42.5 секунди, Windows 10 Pro – 27.2 секунди. Извода е, че Apple пише част от драйверите за Windows за конкретната машина. Освен това под Windows 10 индикатора на батерията е показвал оставащо автономно време на работа до 17 часа, което с друг компютър не знаем как може да се получи.

По отношение на портовете това е може би последния MacBook от Apple с USB – A, версия 3.0

(2 броя, по един от двете му страни), има Thundrbolt 2, през който без проблем с помощта на адаптер към HDMI може да се свърже към телевизор и да се използва още един монитор, като и да се свързват различни периферни устройства. Има комбиниран 3.5 жак и слот за SD карта, което новите им лаптопи нямат. Слота работи безпроблемно с карта от 256 GB (поне това е най-голямата която имаме).

Много е лек, при нормална работа не се чува перката,

при максимална натовареност на процесора (както и при някои задачи под Windows ) перката може да започне да се чува и то доста силно за няколко минути докато охлади.
Единствения недостатък, който много бързо открихме (оказа се е такъв за повечето MacBook) е когато е включен да се зарежда в мрежата без дългия кабел преди зарядното, а само с адаптера на зарядното по корпуса му протича ток с ниско напрежение.