От 21 април Google Търсене разширява използването на удобството за мобилни устройства като сигнал за класирането. Тази промяна ще засегне мобилните търсения на всички езици по цял свят и ще има значително въздействие върху резултатите от Google Търсене. За потребителите ще бъде по-лесно да получават подходящи висококачествени резултати от търсенето, оптимизирани за устройствата им. За да Ви помогнем да се уверите, че уеб сайтът Ви е готов за тази промяна при търсенето, събрахме за Вас следните често задавани въпроси:

Как мога да проверя дали сайтът ми е удобен за мобилни устройства?

Можете да проверите сайта си, като проверите страниците си с инструмента за тестване за удобство за мобилни устройства. Този инструмент показва как Google Търсене вижда страниците Ви. За да получите списък с проблемите, свързани с използваемостта на мобилни устройства на различните Ви сайтове.

Според Google мобилните сайтове трябва да имат приоритет. Ето защо помислете какво търсят хората, които посещават Вашия сайт през мобилните си устройства и подобрете дизайна и функционалността на сайта, така че да се увеличи ефективността му при влизане от таблет или смартфон.

Меродавното средство е Google Webmaster Tools, но също може да използвате и смартфона си.