Skip to main content

От 21 април Google Търсене разширява използването на удобството за мобилни устройства като сигнал за класирането. Тази промяна ще засегне мобилните търсения на всички езици по цял свят и ще има значително въздействие върху резултатите от Google Търсене. За потребителите ще бъде по-лесно да получават подходящи висококачествени резултати от търсенето, оптимизирани за устройствата им. За да Ви помогнем да се уверите, че уеб сайтът Ви е готов за тази промяна при търсенето, събрахме за Вас следните често задавани въпроси:

Как мога да проверя дали сайтът ми е удобен за мобилни устройства?

Можете да проверите сайта си, като проверите страниците си с инструмента за тестване за удобство за мобилни устройства. Този инструмент показва как Google Търсене вижда страниците Ви. За да получите списък с проблемите, свързани с използваемостта на мобилни устройства на различните Ви сайтове.

Според Google мобилните сайтове трябва да имат приоритет. Ето защо помислете какво търсят хората, които посещават Вашия сайт през мобилните си устройства и подобрете дизайна и функционалността на сайта, така че да се увеличи ефективността му при влизане от таблет или смартфон.

Меродавното средство е Google Webmaster Tools, но също може да използвате и смартфона си.