Skip to main content
Над 30 милиарда снимки се въртят в платформата на Twitter.
Twitter има над 300 милиона активни потребители които месечно снимат, редактират и споделят снимки за пътувания, мода и храна, пише Financial Times.
Facebook закупи приложението за 1 милиард долара през 2012 г., и информира , че през последните месеци броят на активните потребители е нараснал с една трета.
Компанията тепърва ще започне да генерира приходи, тъй като бавно експериментира със спонсорирани постове и видеа на брандове, които биха се чувствали в свои води на страниците на лъскави списания, като Levi’s, Michael Kors и General Electric.Очакванията на eMarketer са, че през 2014 г. пазарът на мобилна реклама ще прехвърли 40 милиарда долара, като САЩ, Китай и Великобритания сформират 70% от пазара.Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е на мнение, че нито една компания от колекцията му от приложения не бива да бърза да генерира приходи преди броят на потребителите да стигне 1 милиард души.От своя страна Facebook, която има 1,35 милиарда активни потребители месечно, реализира по-големи приходи от очакваните вече шест поредни тримесечия.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението за снимки Кевин Систром коментира, че компанията работи, за да подобри търсенето и изживяването, превръщайки профилите по-лесни за управление. Освен това дружеството възнамерява да постави „верифициращи баджове“ на профилите на известните личности, спортисти и марки.4 години след основаването на Instagram всеки ден се споделят над 70 милиона снимки и видео. 70% от потребителите на приложението са извън САЩ, като делът им нараства от 65%, колкото бе през март 2014 г., като компанията продължава да се разширява в глобален план