Skip to main content

Facebook и Instagram абонамент – Meta разкрива абонаменти без реклами в Европа.

Изживяването без реклами ще струва на потребителите до 12,99 € на месец, като Meta планира да въведе допълнителни такси през следващата година.

Meta въвежда Facebook и Instagram абонамент без реклами за потребителите си в Европа.

Хората в Европейски съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария ще имат избор. Те трябва да платят такса за пълно премахване на спонсорирани публикации от ноември или да продължат да използват тези платформи с персонализирани реклами.

Потребителите, които изберат да платят за абонамент, който ще струва 9,99 евро на месец в мрежата или 12,99 евро на месец за iOS и Android, няма да виждат платени реклами.

Какъв е риска от Facebook и Instagram абонамент?

Проблемът е, че абонаментите без реклами може значително да повлияе на обхвата и, следователно, на възвръщаемостта на инвестициите за тази нова услуга в Европа. Въпреки това разходите за тези платени услуги, съчетани с планираните допълнителни такси за следващата година, може да действат като възпиращ фактор за потенциални регистрации.

Разходи за Facebook и Instagram абонамент. Изживяване без реклами ще бъде приложено към всички свързани акаунти във Facebook и Instagram в центъра за акаунти на потребителя. Това означава, че потребителите ще трябва да платят само за един абонамент, за да покрият всичките си акаунти. Това обаче ще се промени през следващата година.

От март 2024 г. допълнителна такса от 6 евро на месец в мрежата и 8 евро на месец за iOS и Android ще се прилага за всеки допълнителен акаунт, посочен в Центъра за акаунти на потребителя.

Защо сега Facebook и Instagram абонамент? Предоставянето на избор за абонамент без реклами отговаря на европейските разпоредби и позволява на Meta да обслужва потребители в ЕС, ЕИП и Швейцария. Съдът на Европейския съюз потвърди, че такъв модел на абонамент е валиден начин потребителите да дадат съгласие за услуга, поддържана от реклами.

Кой има право на Facebook и Instagram абонамент? Да започнем с това, че Meta пуска изживявания без реклами само за хора на 18 и повече години. Въпреки това технологичният гигант продължава да проучва нови начини да предложи на тийнейджърите „полезно и отговорно рекламно изживяване“ в светлината на развиващия се регулаторен пейзаж на ЕС.

Какво каза говорител на Meta в официално изявление:

„Рекламодателите ще могат да продължат да провеждат персонализирани рекламни кампании в Европа, за да достигнат до тези, които изберат да продължат да получават безплатна онлайн услуга, поддържана от реклами.“

„В бъдеще ще продължим да инвестираме в изграждането на нови инструменти, които запазват стойността, която хората и фирмите извличат от персонализираната реклама, като същевременно позволяват на потребителите да контролират изживяването си с реклами на нашите платформи.“

„Ние вярваме в интернет, поддържан от реклами, който дава на хората достъп до персонализирани продукти и услуги, независимо от техния икономически статус. Той също така позволява на малките предприятия да достигнат до потенциални клиенти, да развиват своя бизнес и да създават нови пазари, стимулирайки растежа на европейската икономика. ”

„И като други компании, ние ще продължим да се застъпваме за интернет, поддържан от реклами, дори с новото ни предложение за абонамент в ЕС, ЕИП и Швейцария. Но ние уважаваме духа и целта на тези развиващи се европейски разпоредби и се ангажираме да спазваме с тях.”

На този линк ще откриете официалното съобщение от Meta.

 

Разгледайте нашите услуги за професионално управление, поддръжка и реклама на Instagram бизнес профил.