Skip to main content

Apple разшири програмата си за бъгове, увеличавайки наградите за изследователи по сигурността, които могат достойно да хакнат iOS или macOS устройство.

Компанията за първи път стартира програмата си за баг през 2016 г., като предлага награди до 200 000 долара за намиране на уязвимости в iOS устройства, които биха позволили на атакуващия да получи пълен контрол върху устройството, без никакво взаимодействие с потребителя.

На сцената на конференцията на Black Hat, която се проведе от 3 до 8 август в Лас Вегас, ръководителят на отдела за сигурност на Apple Иван Кръстич обяви значителни промени в програмата (чрез ZDNet). Тази есен наградата ще бъде увеличена до $ 1 000 000 и ще се разшири до всички платформи на Apple: iOS, iCloud, tvOS, iPadOS, watchOS и macOS.

Това отново е, за да получите пълен контрол върху устройството от разстояние, без потребителят да докосва нищо.

Ще има и по-малки награди, до $ 500 000, за разкриване на други видове уязвимости; например, заобикаляйки заключения екран на iPhone, докато имате физически достъп до устройството, ще ви спести 100 000 долара, докато изпълнението на кода на ядрото чрез инсталирано от потребителя приложение струва 150 000 долара.